Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αγγλικά για αρχάριους: βασική προϋπόθεση επιτυχίας η σωστή επιλογή σχολής.


Το να μάθει Αγγλικά ένας ενήλικος που δεν έχει ξανακάνει Αγγλικά στο παρελθόν μπορεί να γίνει εύκολη και απλή υπόθεση μόνον αν επιλέξει μία σχολή που να είναι εξειδικευμένη στους αρχάριους ενήλικες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι θα χάσει το χρόνο και τα χρήματά του.Το να διδάξεις Αγγλικά σε αρχάριους ενήλικες είναι πολύ πιο απαιτητικό από το να διδάξεις Αγγλικά σε προχωρημένους, και απαιτεί ειδικό πρόγραμμα σπουδών, ειδικά γραμμένη για το σκοπό αυτό βιβλιογραφία και εξειδικευμένους καθηγητές. Το πρόγραμμα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και αποτελεσματικό, μακριά από αφελείς προσεγγίσεις του τύπου «μιλάμε μόνο Αγγλικά από το πρώτο μάθημα». Εννοείται επίσης ότι ένας αρχάριος ενήλικος δεν έχει καμία τύχη να μάθει σοβαρά Αγγλικά αγοράζοντας διάφορα «προϊόντα» για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας που πωλούνται στο «εμπόριο» ή στο internet από διάφορες «εταιρίες».
Η Ευρωδιάσταση είναι εξειδικευμένη στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε αρχάριους ενήλικες και προσφέρει τη δυνατότητα στους αρχάριους σπουδαστές της να μάθουν Αγγλικά και να προετοιμαστούν αποτελεσματικά για το Lower σε 14 μόλις μήνες, με πολύ λογικό κόστος, χάρη στο πρόγραμμα «Start-Lower». 
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του προγράμματος «Start-Lower» είναι ότι περιλαμβάνει τη διδασκαλία όχι μόνο Γενικών Αγγλικών (General English) αλλά και Επαγγελματικών Αγγλικών (Business English) σε βασικό επίπεδο.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ευρωδιάσταση διατηρεί ακαδημαϊκή συνεργασία με το H.A.U., επίσημο εξεταστικό φορέα Lower Michigan (ECCE) και Proficiency Michigan (ECPE) στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα προγράμματα προετοιμασίας για Lower και Proficiency που παρέχει είναι πλήρως εναρμονισμένα με την εκάστοτε ισχύουσα μορφή των εξετάσεων.

Στους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Start-Lower» η Ευρωδιάσταση προσφέρει και δεύτερη ξένη γλώσσα δωρεάν (με καταβολή μόνο εγγραφής και δικαίωμα αξιοποίησης μέσα σε έξι χρόνια). Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να μάθετε χωρίς κόστος και Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά ή Ισπανικά. Η υποτροφία αυτή της δεύτερης γλώσσας αφορά  ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που καλύπτουν και την προετοιμασία για τη συμμετοχή σε εξετάσεις απόκτησης πτυχίου (DELF B2 στα Γαλλικά ή Zertifikat B1 στα Γερμανικά ή DELE Intermedio B2 στα Ισπανικά ή CELI 3/ Diploma C1 στα Ιταλικά).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-330.111.0 και 210-38.44.888 για μία άμεση και αναλυτική ενημέρωση ή να επισκεφθείτε τα γραφεία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση (Χαλκοκονδύλη 5 και Χαλκοκονδύλη 9 στην Αθήνα), χωρίς καμία υποχρέωση εγγραφής και χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού. Η πρόσβαση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση είναι εύκολη από τις περισσότερες περιοχές της Αττικής, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είτε με ιδιωτικά μεταφορικά μέσα, επομένως, σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας και αν μένετε, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα που συνδυάζει η Ευρωδιάσταση (υψηλή ποιότητα σπουδών, ταχύρυθμα προγράμματα, εξειδίκευση στους ενήλικες και χαμηλά δίδακτρα).

Τα δύο κέντρα Ευρωδιάσταση που λειτουργούν στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 5 και Χαλκοκονδύλη 9) βρίσκονται σε κομβικό σημείο, πολύ κοντά τόσο στο μετρό και τον ηλεκτρικό όσο και στις κυριότερες αφετηρίες και στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ (Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πατησίων κλπ.). Έτσι ουσιαστικά εξυπηρετούν σπουδαστές από όλες τις περιοχές της Αθήνας (π.χ. Αμπελόκηπους, Γκύζη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ηράκλειο, Μαρούσι, Περιστέρι, Καλλιθέα, Ταύρο, Σεπόλια, Πειραιά, Δάφνη, Νέο Κόσμο, Άγιο Δημήτριο, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ιλίσια, Ελληνικό, Μενίδι, Ίλιον, Πετρούπολη κλπ).